Axl a hős

- Hagyjál már, Axl! - mondta álmosan Szandi, amint golden retriever kutyája kifelé húzta az ágyból, és megpróbálta felébreszteni. - Most ne, hagyj pihenni!
Szandi csodálkozott, mit keres Axl a hálószobájában hajnali háromkor, mert esténként általában a zárt teraszon szokott aludni. Karácsony este volt, a tizennégy éves lány nyugalomra vágyott az izgalmas nap után.
Szandi felült ágyában, odébb lökte az ugató kutyát, és ekkor vette csak észre, hogy szobája lassan megtelik füsttel - égett a ház. Kipattant az ágyból, pánikba esve szaladt szülei hálószobájába, és felébresztette őket. Édesanyja, Ágota azonnal felriadt, és szólt Szandinak, hogy meneküljön a házból saját ablakán át, míg ő segít férjének Csabának kimászni az ablakon. Csaba tüdőbeteg volt, így nem tudott gyorsan mozogni. Miközben kifelé igyekeztek, észrevették, hogy Szandi a nappaliban bolyong, ahol legnagyobb a tűz.
- Érte megyek - mondta Csaba, de felesége, tudván hgy betegsége miatt ez nem lehetséges, megparancsolta neki, hogy hagyja el a házat az ablakon keresztül, amíg ő segít Szandinak. Ágota biztonságos helyre vezette lányát, de közben látta, hogy se Csaba se Axl nem jutott ki a házból. Ágota visszarohant a hálószobába, ahol Csabát a padlón fekve találta - Axl mellete volt. Ágota és Axl küszködve felemelték Csabát, és biztonságos helyre vitték a majdnem eszméletlen férfit. Ágota később elmondta neki, hogy Axl segítsége nélkül nem tudta volna megmozdítani.
Axl és Szandiék megmenekültek. Axlnek égési sérülései voltak a mancsán és egy vágás a hátán, de különben semmi baja nem esett. A tűz utáni napon azonban Axl nem volt hajlandó megenni a kuytaeledelt.
A szomszédok átjöttek, szendvicseket, üdítőt hoztak, és segítettek rendbe tenni a házat, amennyire csak lehetséges volt. Eközben Axl olyat tett, amit még soha: ellopott egy puha szendvicset. Ez mutatta, hogy valami nincs rendben vele.
Belenéztek Axl szájába, és látták, hogy ínyében kínzó, éles faszálkák vannak. A család ebből jött rá, hogy jutott be Axl a házba a tűz kitörésekor. Azon a szörnyű estén Axl kétségbeesésében átrágta magát a furnérlemezelből készült ajtón, ami elválasztotta a családtól. A szálkákat kiszedték, és Axl teljesen meggyógyúlt. A kutya hősiességét az bizonyította legjobban, hogy a teraszajtó kifelé nyitva volt. Axl könnyen kimenekülhetett volna. Ehelyett átrágta és áttörte az ajtót, szembeszállt a vakító tűzzel és a fullasztó füsttel, csak hogy megmentse a "családját".

" Az igazi szeretet a tettekben, nem a szavakban nyilvánul meg."

2.25
Te szavazatod: Nincs Átlag: 2.3 (4 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2005-02-02 15:49 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Úgy látom, az összes műved a kutyákról szól. Vagy tioban Buksi ír helyetted? ;) Ez már egy igazi mese, vagy egy iagz történet, aminek szép vége van. A kutyák hősiességéről előadott parabolam egy szép Bilbliába ilőő idézettel lezárva, akár egy mesekönyvben a tanulásg... nem novella, vagyis nem "komoly" értelemben véve, hanem mese. De aranyos, gyerekes.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2005-02-02 16:27 Elena (nem ellenőrzött)

Köszönöm Dori!!! A következő "mesém" igaz történet lesz. Az életről. ( Ez is kutyás lesz. :) ) Ahányszor azt olvasom elbőgöm magam. Annak is szép vége lesz.

sze, 2005-02-02 16:47 Misaerius

Misaerius képe

Őszintén szólva, szerintem ezek a történetek jók lennének egy 6 éves gyerek estimeséjének. Ettől függetlenül jó a fogalmazás, de nem az én stílusom... :x
"Lebbentsd félre a függönyt és lépj mögé! Ennyi az egész. Minek habozol, mitől félsz? Attól, hogy nem tudod, mi van a függöny mögött, és hogy onnan nem térünk vissza?" /Goethe: Az ifjú Werther szenvedései/

sze, 2005-02-02 19:17 Blade

Blade képe

Én is egy kicsit mesének éreztem.

Blade

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

cs, 2005-02-03 15:26 Pigeon

Pigeon képe

Nekem tetszik ahogy és amiről írsz. Lehet, hogy gyerekes vagyok, de szerintem kellenek az ilyenek az ember életében. Ne törjön le az, hogy azt mondják mese. A mesék kellenek az embernek. Velük lesz szép a napja és megmosolyogtatja vagy könycseppet kergetnek az ember szemébe ha nincs kő a szive helyén.

Írj sokat és add ki mesekönyvnek, én biztos vevőd leszek.

p, 2005-02-04 21:14 Elena (nem ellenőrzött)

Köszönöm Piegon! Én már csak ilyen mese kedvelő ember vagyok. Ha meglátok egy kutyát azonnal tollat ragadok. Persze más állatok is érdekelnek, és van még több mesém is. Minden állat jöhet de a macskák kizárva.
" Qui me amat, amat et canem meum "
Elena

p, 2005-07-08 20:43 Cila

Cila képe

ELENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZEMÉLYI JOGOKAT SÉRTETTÉL MEG, HOGY A CSALÁDOMAT HAZSNÁLTAD A NOVELLA ALAPJÁUL!!!!!!!!!!!!!!! :)
nÉZZÜK JOGI SZEMMEL, 1-2 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉS VAGY JELENTŐS PÉNZBÍRÁSG!!! :) JAH EGYÉBKÉNT A NEVEMET NEM ÍGY ÍROM: SZANDI, HANEM ÍGY : SANDY!!! :) nAH SZAL EGYÉBKÉNT NAON JÓ, CSAK HÁT ÉN VOK BENNE...
/és anyám,meg apám.../!Apropoó ŐK MIT KERESNEK BENNE??? :) Áhhh... Egy baj van!Hogy én vaok benne!
Vicc volt... :) Köszi h megnovellásítottál... :) vagy hogy mondják ezt... :) Puszillak!
UI.:a telóm megint elszállt, nincs meg a számod, a R&J-es oldalam vkönyvébe írd le lécci, v írj sms-t! Köszi! :)

Reklám: www.gportal.hu/romeo-et-juliette

:)

ui2.: Mért pont anyám ment meg minket???!!!

p, 2005-07-08 21:51 Sherab Dorje

Sherab Dorje képe

Lásd a Polgári Törvénykönyv 59. évi IV. törvény 80. § személyiségi jogok védelmére vonatkozó részeit. :gonosz:

***

"Ha szereted a Poklot,
az Mennyországgá változik."

k, 2005-07-19 08:52 Elena (nem ellenőrzött)

Csak úgy gondoltam ha a kutya neve Axl akkor ti miért ne lehetnétek benne?
Vau!!!!!!
Elena Rockman