Barát az aki segít a bajban

Bundás és Foltos egymás szomszédságában laktak. A két kutya naponta találkozott. Együtt játszottak, hol egyikük, hol másikuk kertjében. A két ház között, egy vékony, ám határozott vonalú csapást tapostak a kert pázsitjába.
Egyik este Bundás nem ment haza vacsoraidőben. Gazdái keresték, szólongatták, de csak nem jött elő. Így volt ez másnap is; Bundás nem mutatkozott. Eltelt egy hét, és a kutyát sehol sem találták.
Furcsamód, Foltos továbbra is átjárt Bundásékhoz. Ő is kereste kis barátját: ugatott, nyüszített, amivel egyre jobban zavarta a családot, akik már így is elég idegesek voltak eltűnt kutyájuk miatt, de Foltos egyszerűen nem hagyta őket békén. Kitartóan nyaggatta Bundás gazdáját, Lacit. Dühös volt, hogy ennyire semmibe veszik, és ezt nem volt hajlandó elfogadni. Akármit csinált a család, Foltos örökké ott ugrándozott és ugatott körülöttük, le se lehetett vakarni. Végül, amikor látta, hiába minden, nem figyel rá senki, elindult egy közelben lévő üres telek felé, mintha azt mondaná, kövessetek, gyertek azonnal utánam!
Laci úgy látszott, megértette a kutya kívánságát, és kíváncsian elindult a kutyus után. Foltos nagyon boldog volt, hogy végre valahára kimozdította Lacit a házból. A férfi lassan követte a kutyát, az pedig hanyatt-homlok rohant a telek felé, mutatta az irányt, és bátorítoan ugatott, amikor megérkeztek a helyszínre. Átbújt a kerítés alatt, és a farakás mögött egy elhagyatott, kietlen helyre szaladt, úgy félmérföldnyire a kis háztól.
Laci csak akkor vette észre Bundást, amikor már egészen közel volt hozzá. Életben volt, de az egyik hátsó lábát erős, szúrós acélfogakból készült csapda tartotta fogva. A férfi elszörnyedt, és azt kívánta bárcsak hamarabb megértette volna Foltost, aki minden erejét bevetve próbálta tudomására hozni, hogy ő bizony tudja, hol van Bundás, és azt is, hogy mi történt vele.
Miközben Laci azon gondolkodott, hogyan szabadíthatná ki kutyáját a szörnyű csapdából úgy, hogy lehetőleg a legkevesebb fájdalmat okozza neki, arra lett figyelmes, hogy Bundás körül ételmaradékok vannak. Rájött, hogy az elmúlt egy héten, mialatt az egész család Bundást kereste, Foltos megmentette Bundás életét... Sőt, éjszakákon át ottmaradt vele - a szomszédok nem is értették, hova rohan a kutyájuk esténként a vacsorájával - , megvédte őt a kisebb élősködőktől, hozzábújt, hogy a hűvös időben meg ne fázzon, orrával bökdöste, hogy megvígasztalja, és még ki tudja, mi mindent megtett azért, hogy Bundás kibírja a fájdalmat, amit a csapda fogai okoztak.
Bundás lábát az állatorvos meggyógyította, és a kutyus hamarosan teljesen felépült. A két család még éveken át boldogan élvezhette, ahogy a két jó barát birkózik, kergetőzik, játszik hol az egyik, hol a másik kert pázsitos fövenyén, ahova mindig a jól taposott ösvényen keresztül mentek át...

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2005-02-01 22:33 Rem

Rem képe

Ehhez nem tudok mint hozzászólni. Talán csak ennyit: ez már inkább a mese felé húz. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán