Búcsú egy hü baráttól

Már 2 napja nagyon rosszul voltál. Hiába ittad literszám a vizet, pár perc múlva már kijött belőled. Tegnapelőtt este már enni sem akartál. Menni nagyon lassan ment, nem volt kedved hozzá, láttam rajtad, hogy valami nagyon fáj. Tegnapelőtt kis gazdád első születésnapját ünnepeltük, miközben Te szenvedtél. Másnap, tegnap reggel bevittünk az állatkórházba, kaptál infúziót, de még eközben is hánytál, hiába kaptál bele gyógyszert. Vettek tőled vért, hogy megtudják mi a bajod. Én jó érzékkel, elmondtam a doktorúrnak, hogy 3 éve lenyeltél egy automatából kivett kislabdát, és úgy tudjuk az még benned lehet. A doktorúr majdnem kinevetett eme feltételezésen. Hazavittünk, de Te tovább szenvedtél. Délután nem bírtam nézni, újból bevittünk a kórházba, egy másik doktorhoz. Megint kaptál infúziót, másik gazdád megint elmondta a labdaügyedet. Ez a doktor már elküldött röntgenre és ultrahangra. Az ultrahang kimutatta a vékonybélelzáródást, túl kerek volt ott valami. Csakis a 3 évvel ezelőtt lenyelt labda lehetett...
Ma reggel 8 órakor műtöttek volna, bár a doktorúr már akkor felkészített minket a legrosszabbra, mivel már tegnap nagyon rosszul voltál. Nem értettük miért nem műtenek meg azonnal. Egész éjjel Te jártál a fejünkben...
Már nem tudtad megvárni a ma reggelt... és elmentél.
Emlékszem mikor először megláttalak a tenyésztőnél, 6 hónapos voltál, bozontos. Már akkor megfogott a nyugalmad és kisugárzásod. Mikor közöltem a párommal, hogy Te kellesz, elviszlek, ő csak ennyit kérdezett: - Ezt a rondát? Mivel Téged tenyésztésbe akartak venni, aztán mégiscsak eladtak, már szépen tudtál jönni pórázon, a kocsit is megszoktad addigra. Sohasem volt gond ezen a téren. Mikor hazavittünk, még anyósoméknál laktunk, ott mindennap csináltál galibát, de elnéztük neked, hisz ártatlan szemekkel néztél ránk, mintha nem is Te szedted volna szét a bútorokat.
Aztán sikerült lakótelepi lakásba költöznünk, ott fél évig vonyítottál, mire rájöttél, hogy a gazdik hazajönnek... ott is sikerült sok kárt okoznod, de szereteteddel mindezt nagyon jól kompenzáltad. Sétáltatáskor játszottunk sokat, Te ilyenkor örömödben körben-körben rohangáltál, mint egy cirkuszi kutya, nagyon szórakoztató voltál. Nagyon sok jókedvet köszönhetünk Neked.
Emlékszem a kutyasuliban nagyon jó voltál, igaz fél évbe került mire rájöttél a szagazonosítás lényegére és arra, hogy a menekülő csibészt, hogyan kell elkapni. Akkor (is) nagyon-nagyon büszke voltam Rád!
Mindig vittünk magunkkal a telekre is, ahol örömödben végigrohangáltál mindenen keresztül, de nem bántuk, sőt ott léted alatt pockokkal ajándékoztál meg minket. Akkor el is neveztünk pocokvadásznak.
Mikor lovam lett, úgy képzeltem, hogy majd lovaskisérőként jössz velem mindenhová. Neked nem tetszett a dolog, hisz a lovakkal sohasem tudtál jóba lenni. Állandóan csak ugattad, ugattad őket.
Jól betanítottuk Neked a - Jééé!! Lóóó! - szöveget, erre ugrottál. Jókat szórakoztunk ezen is, szerintünk Neked is tetszett eme móka...
Sajnos emlékszem arra az ominózus labdadologra...
Kivettünk az automatából egy pattogó kislabdát és azzal játszottam hazafelé, Te mindenáron el akartad kapni, de én nem engedtem. De egyszer ügyetlenül kaptam el, Neked sikerült, azonban a lendületből rögtön sikerült is lenyelned.
Még aznap elvittünk a kórházba, hogy megnézzenek, az ultrahangon jól látszott, a gyomrodban a kerek labda. Kaptál sok hánytatót, de a labda nem jött ki. Az orvos mondta, hogy egyenőre nem érdemes megmûteni, hátha természetes úton távozik, azonban, ha evés után hánynál, vigyünk be..
Ez 3 éve volt...
Életmentő kutyaként is beváltál, hisz 1 éves voltál amikor megtaláltad Picurcát a kiscicát, akit szinte Te neveltél fel és akivel oly sokszor összebújva aludtatok. Ilyenkor mindig nagy melegség járta át a szivemet. Tavaly kertesházba költöztünk és Te sokszor nem akartál bejönni a házba, jobban érezted magad odakint. Mivel Te voltál szivünk csücske, és nem házörzőként kezeltünk, beszereztünk melléd egy kis kölyköt, akit kb. 1 hétig nem akartál elfogadni. De utána, olyan jókat hancúroztatok Athosszal, hogy mindig vidámság volt a ház körül. Mindig Te akartál lenni a Főnök, bár Athosz néha ennek ellent akart állni, kevés eredménnyel. Igaz két lyukat fúrt az oldaladba az ő fogai, de utána is Te maradtál az "anyja".
Most mindenki keres Téged, Athos sem találja a helyét, egyik kutyaházból jár a másikba, a kertben, kint az utcán a Te szagodat keresi, kutatja.
Nagyon hiányzol! Még elbúcsúzni sem tudtam Tőled. Csak nézem az elhiresült láncodat, amit 5 éve kaptál és amit a lakótelepen csak úgy mondtak, hogy aranyláncot vettünk a kutyánknak. Nem izgattuk magunkat a hülye pletykákon, hisz Te megérdemelted volna az aranyláncot is.
Magunkat okolva halálodért döbbenten ülünk és csendben sírunk.
Üresnek érezzük magunkat.
Isten veled Médi, Isten veled mindig hű barátom!
Most pénteken lettél volna 7 éves.

3
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2005-08-09 07:33 Blade

Blade képe

Jól megírtad, grat!

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

k, 2005-08-09 09:06 Elena Rockman (nem ellenőrzött)

____ Elena Rockman ____

Köszi!
___ Többek vagyunk a semminél, de nem vagyunk több senkinél. __

k, 2005-08-09 13:51 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Szomorú történet,de nincsen benni semmi izgalom,horror.Egy sima esemény leirása.Három pont.

k, 2005-08-09 14:16 Elena Rockman (nem ellenőrzött)

____ Elena Rockman ____

Tölem ne is igazán várj, véres horrort, már leszoktam róla, és nem is akarom ráeröszakolni magam, mert abból semmi jó nem sül ki. Ilyeneket írok mert ezeket szeretem és ilyen vagyok és próbálom az embereket ráébreszteni arra mi is a kutya. Írok egy kitalált történetet, azzal mit érek?
Bocsi most nagyon dühös vagyok, de nem miattad. Nem is tudom mi miatt. A kutyák miatt. Ha eljön az ideje összegyüjtöm az írásaim és Elena Rockman néven kiadom egy kötetben. Nem érdekel ki mit szól nekem a kutya az életem, jelenem és jövöm. Tök jó lenne ha nyernék a lottón és nyitnék egy óriási menhelyt, tele önkéntes kutyaszeretö emberekkel, saját állatkórházzal, terápiás állatokkal akik segítenek a beteg gyerekeknek, kutyapékséggel és minden mással amit el tudok képzelni, az én menhelyem lenne a leghíresebb. De ez csak egy álom amit dédelgetek.
Szeretem a kutyákat. Talán az elözö életemben kutya voltam. :)
Na... a müvel kapcsolatban csak annyi hogy tényleg nincs benne semmi különös, csak egy búcsú szónoklat, egy visszaemlékezés egy hü barát elvesztéséröl.
Bogumil ne igazán várj horrort tölem, de azért a reményt ne veszítsd el, talán egyszercsak megtáltosodom.
___ Többek vagyunk a semminél, de nem vagyunk több senkinél. __

k, 2005-08-09 18:02 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán

Elena! A kutyákkal lehet csak igazi horrort írni.Próbáld meg! Olvasd el A sátán kutyája c. regényt.Vagy az Igéző cimű novellát.TV filmet csináltak róla és Bánhidi László volt a gonosz gazda aki kinozta a kutyáját.

k, 2005-08-09 19:15 Elena Rockman (nem ellenőrzött)

____ Elena Rockman ____

De hát miért írjak valóságtalan horrort egy valóságos kutyáról? Fantasy még csak na de horror?
___ Többek vagyunk a semminél, de nem vagyunk több senkinél. __

k, 2005-08-09 15:25 Ritus

Ritus képe

Megkönnyeztem az írásod...
Együtt tudtam érezni a novellád főszereplőjével, s kicsit sorstársnak is érzem magam. Meghatott a téma, mivel én is elvesztettem (igaz, 1 éve már) egy igazi hű barátot, aki több mint 10 évig volt velem. Az én kutyusom daganatos betegség miatt halt meg, és még mindig elérzékenyülök, ha rá gondolok. De hát ez az élet... és a halál... de nagyon szerettem...
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

k, 2005-08-09 16:13 Elena Rockman (nem ellenőrzött)

____ Elena Rockman ____

Sajnálom a kutyusod. Biztos vagyok benne hogy most is veled van.
Egy jó kutyának, halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van.
___ Többek vagyunk a semminél, de nem vagyunk több senkinél. __

cs, 2005-08-11 20:54 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nagyon jól megírt szép novella... nekem nincs kutyám, így nem érzem azt, amit kéne, de azért tetszett a műved.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.