Vadász

Lába alatt halkan ropog a fű. Az égboltot uraló koromszínű felhőkből eső kezd hullani. Szél támad, majd elgyengül. A vadász megtorpan. Nem hallatszik semmi más, pusztán az esőcseppek monoton kopogása.
A vadász élénken figyel, mozgást lát. Keze erősen szorítja a puskája markolatát. Néhány óvatos lépést tesz előre, majd megint megáll, és leguggol. Az eső egyre erősebben esik. Lassan a vállához nyomja a puskatust.
Céloz.
Az égbolton villám cikázik keresztül, ám az ezt követő mennydörgés eltűnik a puska robbanó hangja mellett. A gazella ijedten futni kezd, azonban pár lépés után megbicsaklik a lába, összeesik. Még vonaglik néhányszor, majd elterül a földön, és nem mozdul többé. A vadász odarohan hozzá, és vonszolni kezdi a tetemet.
Már majdnem eléri a célját, mikor mozgást lát. Felkapja a fejét, és körülnéz. A szakadó eső ellenére is észreveszi, hogy körülbelül ötven méterre tőle egy másik gazella bújik elő egy fa mögül.
Tétovázik. Mit csináljon? Vajon elég lesz-e ennyi ahhoz, hogy befejezze a munkáját? Talán igen. De vajon lesz-e újra lehetősége ilyen hamar elejteni még egy példányt? Ha nem, bánni fogja, hogy nem élt vele akkor, amikor lehetett.
Gyors mozdulatokkal elvonszolja a tetemet, ledobja a többi mellé, megtölti a puskáját, és elindul.
Az egymás mellé dobált tetemek már egy egész halmot alkotnak. Legalább tucatnyian vannak, némelyikük mostanra rothadásnak indult.

2
Te szavazatod: Nincs Átlag: 2 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2014-07-23 01:04 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Mert undorító belterjesség van, azért Forsaken után a te írásod jön, hiába van közte egy HOSSZÚ írás, meg egy ELBESZÉLÉS (prológ és első fejezet). Még véletlenül sem azért, mert ez volt a két legrövidebb, én meg legendásan lusta vagyok (a legendák Nagy Lusta Szerkesztője, akit csak mágikus erejű pennával tud legyőzni az Igaz Író, a Hős, hogy kiszabadítsa a királykisasszonyt és megkapja a kezét meg a fele királyság helyett a sztárhonort). Csak és kizárólag azért, mert csókosok vagytok.

"Szél támad, majd elélénkül." - Oké, én mindent elnézek, de ez mi? Mit csinál a szél? (Az új háziállatomat bántod? Igen, a szél az új háziállatom! Rájöttem, ugyan sokat eszik - ventillátor, áram, tudod -, de egészen kezes, nyugis, lehet vele játszani és szobatiszta.)
"A vadász megtorpan, és néma csend borul a szavannára, melyet nem tör meg más, mint az esőcseppek monoton kopogása." - Épp esik odakint. Onnét tudom, hogy hallom. Ennyit a néma csendről, amit csak az esőcseppek kopogása tör meg. Mesélték már neked, hogy az nem csend?
"Keze erősen szorítja a puskája markolatát." - Akkor miért nem a szeme látja a mozgást? Nem kell ennyire részletezni. Nem a lábával szorítja a puskát, nyilvánvaló, különben halott lenne.
"Az eső egyre erősebben esik, a vadász bízik benne, hogy a gazella emiatt nem fogja tudni kiszagolni őt." - A nedves levegőben jobban érződnek a szagok. A szél viszont fújhat úgy, hogy ne érezze.
"Az égbolton villám cikázik keresztül, ám az ezt követő mennydörgés eltűnik a puska robbanó hangja mellett." - Durva puska, ami akkorát szól, hogy a közeli villám keltette mennydörgés semmiségnek hallatszik mellette. Az lefűrészelt csövű lehet.
" Legalább egy tucatnyian vannak" - Az egy nem kell.

A vége jó. Az oda vezető úton a hibák fájnak, és nekem az a rossz érzésem van, hogy ezt a művet fele ennyiben jobban meg lehetett volna oldani. Mert ez túlírás. Ilyen távon is létezik.

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2014-07-23 06:13 Frostler (nem ellenőrzött)

Köszönöm szépen a véleményt, és, hogy kikerült az írás!

sze, 2014-07-23 08:21 Sally Diamonds

Sally Diamonds képe
3

Nem tudom... Az egész kicsit zavaros, nincs benne semmi fordulat (például én vártam, hogy egy villám csapjon a fába és dőljön rá a tetemekre).
"Szél támad majd elélénkül' - ? Nem felélénkül akart lenni?
A másik meg a vége. Alapvetően jó, de ez az ember most vadász vagy gazellairtó? Mert ha vadász (mint a címből is láthatjuk), akkor nem hagyná ott rohadni a tetemeket, ezen kívül erre az egészre nincs magyarázat...

_________________________________________________
Minden repülés zuhanással kezdődik. /George R. R. Martin/

sze, 2014-07-23 08:27 Frostler (nem ellenőrzött)

Köszönöm a véleményt, és a csillagot! Az említett rész átírtam elgyengülre.

A történettel voltaképpen azt szerettem volna bemutatni, hogyan tud teret hódítani az emberi mohóság a józanész felett.

sze, 2014-07-23 17:24 Kelvin

Kelvin képe

Nem értek egyet Dórival, szerintem még kéne bele anyag. A vadász egy nemtelen senki, egy gép, ami úgy mozog, ahogy neked kényelmes. Nem ismertem magamra benne, de másra sem emlékeztet, így aztán a mondanivalód is hidegen hagy. Ez így csak egy mezei hülye. Érthető, de kevés.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2014-07-23 18:34 Dokesz

Dokesz képe

Na, mi lehet ez? A harácsoló újgazdag szimbóluma? Az ötlet jó, de osztom Kelvin véleményét, ez így csak egy lenyúzott irha, kitömött állat nem lett belőle, pedig nem sok hiányzott hozzá. Szerintem még néhány jól elhelyezett gondolattal karakteressé tehetnéd.

"Vihar hátán, sasok szárnyán
Hangunk messze elszáll"

sze, 2014-07-23 18:52 Kelvin

Kelvin képe

Ha már ketten mondjuk, akkor mindig megnyugszom, hogy továbbra is bölcs vagyok.
Talán Hemingway írt ilyeneket, hogy pár oldalon keresztül semmi extra, csak úgy jó volt olvasni, aztán pofán vert egy lapáttal. Valami ilyesmi lenne ez is, csak több power kell bele.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2014-07-23 19:21 Frostler (nem ellenőrzött)

Köszönöm, megfogadom a tanácsokat, a következő írásom sokkal poweresebb lesz! :)

k, 2014-07-29 19:20 Howel

Howel képe

"Nem hallatszik semmi más, pusztán az esőcseppek monoton kopogása." - Az eső nem is kopog a füvön. Másrészt az a pusztán nagyon kizökkentett.

Egyébként én is egyetértek az előttem szólókkal, mehetett volna még bele anyag. Btw én olyanokat is belelátok, amik talán nincsenek is ott, mindenesetre hűen ábrázolják néhány embertársunk gondolkodásmódját.
Pl a vadász lehet egy férfi, az elejtett állatok pedig az általa megszerzett nők. :)

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

p, 2014-08-01 09:26 Frostler (nem ellenőrzött)

Köszönöm az olvasást és a véleményt! :)