Evangélium

És látám, hogy azon a napon kerekedék hatalmas tömege az embereknek, akik mindahányan a templom felé irányíták lépteiket. És Isten házában a szószéken a Nagy Jó Úr Isten földi helytartója igen megörvendezteté őket, mert ama nevezetes napon a Génezisről, a Teremtésről prédikált.
Imígyen szólott a sokasághoz:
- Amidőn a világosság elvált a sötétségtől, hő a hívestől, a szárazak a vizektől, Isten felébredett és így szólt: „Teremjen körém a föld zöldellő növényeket amelyek termést hoznak, és fákat, amelyek magot rejtő gyümölcsöt teremnek a földön.” Úgy is történt. Aztán szólt az Isten: „Létesüljenek köribém a vizek élőlényei, az égen, a föld felett pedig röpködjenek körülöttem a madarak.” Isten megteremtette a nagy tengeri állatokat éppúgy, mint a parányiakat és a röpködő madarakat is. „Hozzon elő a föld is köröttem élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és vadakat fajuk szerint.” Úgy is történt. Akkor megint szólt Isten: „Teremtsünk embert magunk köré férfinak és nőnek, kik legyenek termékenyek, szaporodjanak és töltsék be a földet.” Úgy is történt. És Isten látta, hogy ez jó.
Imígyen beszélt a tisztelendő atya, fennhangon dícsérve az Urat még jó ideig. S mikoron befejezte az Ige hirdetését, a férfiak és az asszonyok összekulcsolták kezeiket magok előtt, és az Igaz Istenhez fohászkodtak:
- Mi Atyánk, ki vagy a testemben, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, miképp a testben azonképp az elmében is!
És az imádság végeztével a férfiak ipszilont vetettek magokra háromszorosan, az asszonyok pediglen ikszet vetettek magokra háromszorosan.
És mivel dicsőségben megtért elődeik már annak előtte elűzték a pusztába magok közül a hitetleneket, s azok eretnek csinálmányait máglyatűzön elégették, a férfiaknak és az asszonyoknak más kötelessége aznapra nem lévén, hazamentek. S otthonaikban már várták őket apró gyermekcséik, akiknek cseperedését a férfiak és az asszonyok nagy szeretettel kísérték, mert a szívükben tudták, hogy a Nagy Úr Isten akarata teljesül be, és az Ő evilági létezése leend általuk. Újfent hálát adtak hát a kegyelem malasztjáért, hogy a Jó Isten serkenti fel bensőjükből vezérelve minden gondolatjukat, s kormányozza minden érzéseiket az Ő végső céljai szerint.
És nem állottak már bálványok e bűntelen otthonokban, s az ódon világ hazug prófétáit és hamis isteneit, akik valamiféle láthatatlan és elérhetetlen szellem létét hirdették már nem imádta egy férfi és egy asszony sem.
És az Egyetlen Igaz Nagy Jó Úr Isten, aki minden élőlény és minden ember szemén keresztül nézte teremtett élő világát, látta, hogy nagyon jó minden.
Így történt a Mi Atyánk - kinek legősibb neve Gén - 8622. esztendejében Szent Mendel havának első napján, ami a Mitokondriális Dezoxiribonukleinsav eljövetelének ünnepnapja.
Ámen.

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2009-02-27 21:27 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Még egy istenem mű, és kitérek a hitemből. :D (Most olvastam Onsai novelláját.)
Vesszőhiba: "asszonyoknak más kötelessége aznapra nem lévén hazamentek" - Itt ajánlott a vessző, mert hátravetés, meg minden. Nem lenne rossz. ;)
Amúgy a férfiaknak az Y mellé kéne egy X, nehogymá' a nők viseljenek abból hármat, hé! :D
(Jé, most nézem. Hogy a fenyőbe lett a szent Mendelből Szent Mendel? Én vagyok vak, vagy itt valami nagy turpisság van, kérem?!)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

szo, 2009-02-28 12:12 Gyémánt B.

Gyémánt B. képe

Szia Dora!

Köszi! Jó, hogy felhívtad a figyelmem a javítanivalókra! A kedvedért rávertem a férfiakra is a háromszorosságot! :-D
És naná, hogy turpisság van a dologban!

***

"Megszűnik minden gondolat,
Megszűnnek a szavak - csend van.
Buddha sehol, senkinek,
Semmilyen tant nem hirdetett."

szo, 2009-02-28 21:22 Tim (nem ellenőrzött)

:D
És mivel épp nem volt kit megégetniük, szépen csendben hazamentek.
:D

v, 2009-03-01 12:06 Gyémánt B.

Gyémánt B. képe

A füstbe ment terv... :-D

***

"Megszűnik minden gondolat,
Megszűnnek a szavak - csend van.
Buddha sehol, senkinek,
Semmilyen tant nem hirdetett."

v, 2009-03-01 15:23 LordDante

LordDante képe

Nagyon bírom az ilyen régies írást. Nekem is van egy, de azt még megmutatni se merem, pedig hasonló... nah jó nem is hasonló. :)
___________________________________________________________

Nem én, kezdtem, a vesszőkkel a háborút, ők, kezdték, velem!

v, 2009-03-01 18:37 Kentaur

Kentaur képe

Hehe, sejtettem, hogy valami hasonló lesz a vége, de nagyon jó kis szösszenet lett.
A láthatatlan és elérhetetlen szellemről szívesen olvastam volna még, na szóval arról a részről, hogy mi volt régen az ő szemszögükből.
----------------------------------------------------------------

"Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."