Vidéki történet

Vidéki történet
írta, János Nordkovsky

Egy napsütötte, madárcsicsergős tavaszi szombat reggelen, az egyesek szerint -tévesen- csendesnek hitt zsák utcában...
Gyuri bá az igazak álmát aludta, előző esti kiadós iszogatásának eredményeként. Fél kilenc fele járt, amikor felcsendült a sokunk által jól ismert idegtépő hang: Vimm, vimmmm... Vííííííííím...
Gyuri bá berozsdásodott agykerekei megmozdultak, a szíve erősen feldobogott, de nem örömében.
-Ez biztos az a féreg új szomszéd! Csak egy retkes liberális lehet ekkora köcsög, akit a kurva isten a világra baszott! -dörmögte kábán, a professzionális füldugóért nyúlva, melyet egy leégett raktárépületben talált, egy egész zsákkal.
-Talán ez segít visszaaludnom! -gondolta. Tévedett.

Hogy valamelyest tompítsa fájdalmát, elképzelte amint a szomszédja -kezében a motoros fűrésszel- , megboltlik, és levágja a karját. Gyuri bá ezen felettébb jót nevetett, de tudta, ez bizony kevés lesz ide, nincs más út, valami módon ki kell kelnie az ágyból! Keményen megmarkolva a pálinkás üveget, nagyokat kortyolt bele egymás után.
-Ismerem én a fajtádat! Ma még csak a kerted, mi? Holnap már az egész utcán kiirtanád a fákat, te szarházi!
Kivánszorgott az erkélyre, majd látván ahogy az új szomszéd és az apja, két láncfűrésszel kétoldalról pont a kertjük legnagyobb, legszebb, életerős fájától készülnek megszabadulni... teljes erejéből ordítani kezdett -már amennyire a másnapos tüdejéből kitellett- , eképp üdvözölvén az új szomszédokat, akik láthatóan józan életű, dolgos emberekként élték mindennapjaikat.
-Nem jó oda az a szép fa igaz? Neeem, minek az vágjuk ki, ugye? Lehetőleg reggel 9 előtt, igaz ti szemétládák? Hogy ejtenétek a lábatokra az istenverte fűrészeteket!

De a szomszédok mit se hallva Gyuri bá rekedtes jó kívánságaiból... továbbra is szüntelen a fát fűrészelték.
-Nem fogod te megkeseríteni a hátralevő nyugdíjas éveimet! -Gyuri bá ivott még néhány kortyot a pálinkából, majd a pincébe sietett a saját láncfűrészéért. Úgy ahogy volt papucsban és pizsamában, valamint láncfűrészével a hóna alatt... átmászott a szomszéd félig kész kerítésén, amire ők is felfigyeltek.
-Jöttem segíteni! -feléjük vánszorogva beröffentette a gépet, majd amint odaért hozzájuk, azzal a lendülettel levágta a szomszéd apjának a fejét. Mire a szomszéd bármit is reagálhatott volna rémültében... Gyuri bá levágta a jobb kezét, amiben a motoros fűrészt tartotta. Mérhetetlen elégedettséggel töltötte el a látvány, ahogy spriccel a vér a szomszédja karja helyéből... mialatt a szomszéd döbbenten figyelte ahogy a motoros fűrész a kezével együtt a földre zuhan...
-Az ilyen ember mint te, megérdemli a halált! -nyugtatta Gyuri bá a szomszédot, valamint saját lelkiismeretét, mielőtt a fejét is lekaszálta. S hogy mindezt látta -e valaki? Ha igen... valószínűleg ő is örült neki.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2021-08-12 20:27 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Kicsit random a gépelés... kötőjelekhez nem tapad szóköz, gondolatjelhez (amit nem használsz) viszont alapesetben mindkét oldalról. Számot betűvel, zsákutca egy szó, a motoros fűrész hangutánzóit én személy szerint nem ismertem fel, pedig itt hajnali háromkor végja a fákat a Főkert. (Mert mikor máskor, ugye. Hajnali ötig. Kéthetene.) Nálunk reggel hétkor holmi fűkaszálás megy, annak is ilyen hangja van.

Szóval főfalusiként azt mondom, oké. Gyuri bár gyakorló alkoholista lehet, ha másnaposan így bánik a fűrésszel. Meséltem már, hogy unokatesóm egyszer lefejelte a motoros fűrészt? Abban a sztoriban is feltűnt az alkohol mint vendégszereplő.

_____________________
Dr. Bloody Dora