Éjszakai...

Halkan szól az éjszaka. Hazafelé ballagok egy szétfáradt éjszaka után. Életem a keserűség. Lelkem a magány és a... büszkeség! Igen büszkeség mely ott van minden kimondott szóban, minden meghallgatott dallamban és minden de minden gondolatomban.
Nehezen engedelmeskedik az lábam. Az ital teszi. Talán... Vagy csak a keserűség, hogy mindennek vége. Mindennek vége mely egykor jelentett valamit. Nincsenek már elveszett gondolatok. Nincs már vágyakozás az élet csodái iránt. Nem kívánom, hogy soha ne engedjen el a világ...
Ha minden az emberé akkor elfelejt mindent... Érthetetlen gondolatok kavarognak a fejemben. Megállok. Felvillannak az agyamban a pillanatok... a percek... az órák. Szabadíts meg!!! Vagy tegyél akármit. Már nem vagyok elég hangos. Már nem vgyok elég erős. Már nem bírok ki semmit. Vagy talán mindent. És éppen ez fáj... Igen bizonyosan így van.

Körülöttem az egész világ. Emberek. Házak. Fák. Utak. Lámpák. Istenek. Halottak. Közéjük tartozom. Mert az övék vagyok, és olyanná válok lassan mint ők. Talán lehetnék Isten. Vagy halott. Vagy csak egyszerűen ember... NEM! Az nem lehet ,hogy kimondva és mégis kimondhatatlanul azonosuljak az élet bedobozolt darabkáival. Soha nem hódolok be. Bizonyára bolondnak fognak nevezni. De vajon nem-e azok a bolnodok akik azonosulnak és nem-e ők gondolkoznak az összes meghalt testvéremről és nem-e ők vágynak e örökké közéjük?
Gondolkoznom kell... Mély fájdalom ez. Mert már nem bírom ki az örökös őrlődést a mindenség között. Kissé pesszimista vagyok ma este. Lábam már rég megadta magát és heverek a földön... Valahol, ki tudja hol...
És mi van ha csak álmodom az egészet? Ha minden megélt gondolat minden igaznak hitt perc csak hazugság volt és csak heverek egy szobában halottakkal , istenekkel, emberekkel, lámpákkal és fákkal körülvéve? Mi van akkor?
Akkor semmi sincsen. Nem olyan bonyolult minden ahogy az ostoba "művészek" gondolják... Nem! De végülis valamiben nekik is igazuk van... Takarják a jelen élhetetlenségét. Igen... És ez így helyes. Ne is próbáljunk meg élni benne.
Ha most az elmúlásól írnék akkor mindenki ostobának tartana. Pedig ezt fogom tenni... Lehet talán tényleg ostoba vagyok.
A halál csak egy új esély. Egy jobb esély mint az élet volt valaha is. MIt gondolnak a világ folyamán miért vágytak annyian a halálba? Miért éltették az egyiptomiak az Túlvilágot? Mondjuk a magam részéről nem hiszek abban sem...
Az emberek nyughatatlanok. Még a halált is úgy képzelik mintha az élet egy csavaros és bár nem oly szép folytatása lenne. Mintha élhetnének tovább...
Bolondok.

2.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 2.5 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2005-07-07 11:26 Blade

Blade képe

Nem tartalak ostobának, ha az elmúlásról írsz. Sztem sok ember nagyon fél tőle, ezért kerüli, menekül előle, bele a mindennapok kis dolgaiba, apró örömeibe.

Nincs ebben semmi szokatlan, ez mindig így volt és lesz.

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

cs, 2005-07-07 15:51 Sherab Dorje

Sherab Dorje képe

Á, szerintem nem bolondok. Csak nem látják tisztán a létezés mikéntjét. Sajnos ezen semmi csodálkoznivaló nincs, hiszen nem létezik olyan tananyag, amelyik az élet dolgaival foglalkozna. És ha ráadásul a környezete is dezinformációval látja el az embert...Akkor jönnek a zavaró érzelmek. Mint a novellában.

***

"Ha szereted a Poklot,
az Mennyországgá változik."

p, 2005-07-08 08:31 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Halál utánni élet.Abszolut badarság.Amit az egyiptomiak,és más uralkodók műveltek,hogy kincseikkel,szolgáikkal,lovaikkal stb temetkeztek,hogy szolgálják őket a túlvilágon az nincs.Csak szabad lelkek vannak,akik ha jól teljesitetzték a feldatukat újat kapnak a Teremtőtől és újra leszületnek,mondjuk egy hernyóban,vagy kutyában,esetleg fában.Ha rosszul végezték,akkor enberbe születnek le és ugyanott folytatják karmájuk épitését,ahol abbamardt.Ennyi az egész.A test elrothad,a lélek tovább él.

p, 2005-07-08 09:01 Misaerius

Misaerius képe

Te mi leszel Bogumil? Én remélem fa.
"Lebbentsd félre a függönyt és lépj mögé! Ennyi az egész. Minek habozol, mitől félsz? Attól, hogy nem tudod, mi van a függöny mögött, és hogy onnan nem térünk vissza?" /Goethe: Az ifjú Werther szenvedései/

p, 2005-07-08 09:06 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Én nem születek vissza,mert propaganda miniszterré léptet elő az úr,és a fölön elbutult lelkek agyának átmossáért leszek felelős,egy magasabb eszme érdekében.
Bogi

p, 2005-07-08 23:03 Rem

Rem képe

Milyen jó ujra látni, hogy Baka Péter megint alkot.
Igaz a műve most se kifejtett, mert ugye mi van azokkal az emberekkel, akik félnek a haláltól, azaz a hedonistákkal. Halál az egyetlen dolog, ami minden ember életében biztosan eljön. Mivel a halál demokratikus, ugyanakkor arisztokratikussá tehetjük, mint ahogy az egyiptomiak tették, szóval ezzel te is foglalkoztál, mint Nietsche. Ám szerintem az halál egy új életnek is a kezdet, mivel a férgek és egész más előlények fejlődnek ki a szervezetünkből, ha nem kérünk hamvasztást. ;>
Egy ember halála képes a hozzátartozóinak a magatarását, az életüket meghatározni, megváltoztani. Sok esetben új életet kezdenek lásd. Franz Kafka átváltozás. ÉS még sorolhatnám az ellenpéldákat.
______________________
Az öreg dobozoló sámán

szo, 2005-07-09 13:45 rendhagyó

rendhagyó képe

Én is a változásban reménykedek, s hozzáteszem: szeretnék kapni még legalább egy pár esélyt...:-)

sze, 2005-07-13 17:29 adriandraco

adriandraco képe

Szeretem az ilyen önmarcangoló, gondolkodós írásokat, és ez is tetszett.

"Szétfáradt" - sztem inkább ne fáradjon szét. Nem hangzik jól.
"Nem kívánom, hogy soha ne engedjen el a világ" - Tehát azt nem kívánom, hogy ne engedjen el. Szóval azt kívánom, hogy elengedjen? Minek bonyolítani?:)

Bogumil: "Halál utánni élet.Abszolut badarság.Amit az egyiptomiak,és más uralkodók műveltek,hogy kincseikkel,szolgáikkal,lovaikkal stb temetkeztek,hogy szolgálják őket a túlvilágon az nincs.Csak szabad lelkek vannak"

Én meg a szabad lelkek létét is úgyanúgy "badarságnak" tartom. Kinek van igaza? :)

Már Terry Prtatchett egyik könyvében is láthattuk, hogy nem biztos, hogy jó faként újjászületni. Mert a fát kivágják, és szerencsétlen lélek hamar kétszáz tekercs WC papírként szomorkodhat majd :)
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

sze, 2005-07-13 17:33 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán

Az igazság odaát van,de onnan még senki nem jött vissza.
Bogumil

sze, 2005-07-13 17:41 adriandraco

adriandraco képe

Ilyesmire gondoltam én is. Addig is csak találgatunk és jókat vitázunk vad kitalációinkon :D
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

p, 2010-11-19 19:39 Alma

Alma képe
3

tecci de nem igazán vagy kibékülve magaddal ahogy látom:)