De Profundis Clamavi

Személyes információk

Név
Urbánszki László
Nem
Férfi
Lakhely
Tatárszentgyörgy
Egyéb információk

Születtem 54-ben, voltam dunai hajós és batikoló. Vagyok faműves, és írok. Mindig a művészvilág peremén. Se kint, se bent. Viszont innen félig-kintről, majdnem-bentről jól látom a fonák részeket is. Volt, hogy nagyobbnak éreztem magam, de a világ kereke nem fog komolyabban zökkenni, ha majd átmegy rajtam. Néha lázadtam, sokszor beolvadtam, olykor megtapostak, de mindig felálltam. Persze egyszer lent maradok, mint mindenki, de ígérem, feltartom majd a középső ujjamat, ha közelít a kerék. Ennyit mindig megtehetünk!

Nem vagyok író, de írok. Egyre többet, mert rákaptam, mint más a kábszerre.

Szeretek röhögni magamon, bár olykor meg is siratom némelyik írásomat. Fura dolog ez. Én találom ki, mégis mellbe vág.

Nem tárom ki lelkem kapuját (tudja a franc miket szedtem össze az évek alatt), nem vezérelnek lángoszlopok, mint Mózest, csak úgy botorkálok előre (olykor oldalazva) a magam módján. Le-leülök, farigcsálok, vidámkodok a kölykeimmel (vagy zordan ordítok), majd újra teszek pár lépést. Vigyázva, hogy meg ne csússzak a saját nyálamon. Nem túl fennkölt vagy szárnyaló, de igyekszem. Előbb utóbb én is elérek oda, ahová a szárnyasok… bocsánat, a szárnyalók.

Bizonytalan vagyok hogyan tovább, de azt tudom, hogy az emberről akarok írni, úgy ahogy van. Nem ragozni, hazudozni nagy tettekről, célokról, hanem megkeresni az apró valóságok szépségét és mocskát. Ha, ez utóbbit ki tudom rángatni a fényre, kevésbé lesz büdös. Szemem van már hozzá, mesélni pedig most tanulok.

Történet

Ennyi ideje regisztrált felhasználó
12 év 16 hét
Blog
Friss blogbejegyzések